Cybercrimeverzekering

Cyberverzekering

Ook als u geen online zaken doet en geen miljoenenomzet draait, kunt u als ondernemer doelwit zijn van internetcriminelen. Zij installeren zonder dat u dat door heeft software op uw computer en kunnen zo geld en data stelen. Daar bovenop maakt u kosten om het systeem te herstellen, virussen te verwijderen en uw gegevens terug te halen.

Waarvoor bent u verzekerd?

Veel cyberverzekeringen bieden een beveiligingspakket waarmee u ervoor zorgt dat digitale aanvallen en virussen buiten de deur blijven. Krijgen criminelen toch toegang tot uw computer, dan kunt u rekenen op technische ondersteuning om de gevolgen ongedaan te maken of te beperken. Lijdt u financiële schade dan krijgt u een vergoeding.

De dekking betreft:

Serieus risico

Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad. Onder cybercriminaliteit vallen verschillende criminele handelingen van phising tot een site platleggen of gegevens stelen. In 2014 kreeg zo’n 20% van de mkb-bedrijven te maken met internetcriminaliteit. De jaarlijkse schade van digitale diefstal ligt tussen de 9 en 30 miljard euro. Ook hebben steeds meer bedrijven last van ransomeware of gijzelsoftware waarbij bestanden geblokkeerd zijn en alleen tegen betaling weer vrijgegeven worden.
Sinds 1 januari 2016 bestaat de meldplicht datalekken in. Dat betekent dat u als bedrijf direct een melding moet doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u een ernstig datalek heeft.
Onderschat het probleem van cybercrime niet, maar vraag ons naar de mogelijkheden om u te verzekeren.

De premie

De premie die u betaalt hangt onder meer af van: